Kultura

MLADI BOSANAC POKORIO PRAG: Dječak iz Bijeljine po četvrti put najbolji harmonikaš

Mladi virtuoz Đorđe Perić iz Bijeljine postigao je još jedan izvanredan uspjeh, ovaj put na Desetom internacionalnom festivalu "Akordion dejs" u Pragu, gdje je osvojio zvanje laureata, čime je još jednom potvrdio svoj talent i posvećenost muzici, saopšteno je iz Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković".

Četrnaestogodišnji Đorđe Perić učenik je Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" u Bijeljini, već četvrtu godinu zaredom nastupa na ovom prestižnom takmičenju, i četvrti put osvaja laureatsko zvanje, što govori o njegovoj dosljednosti i vrhunskim vještinama.

- Đorđev uspjeh nije samo rezultat njegovog talenta, već i marljivog rada i podrške koju dobija od svog oca, profesora Slaviše, koji ga vodi kroz muzički put - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se Đorđe na svojim nastupima takmiči, ali i promoviše muziku i kulturu svoje zemlje, što je posebno značajno u ovim vremenima.

- Njegov uspjeh na Festivalu sigurno će inspirisati mnoge mlade muzičare da slijede svoje snove i ne odustaju od svojih ciljeva - dodaje se u saopštenju.

Festival "Akordion dejs", koji se održava u organizaciji Češke asocijacije akordeonista i Konzervatorijuma u Pragu, počeo je 24. oktobra i traje do danas.

Ovaj događaj okuplja talentovane akordeoniste iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da pokažu svoje umijeće i razmijene iskustva.