Sport

BRUKA U BANJALUCI: Vicin Borac mora biti prvak države, sudije ponovo na visini zadatka

Borac je u 30. kolu WWin lige na svom terenu u Banjaluci savladao GOŠK sa 3:1, a ni ova utakmica nije mogla bez disktuabilnih situacija.

Aktuelni lider Wwin lige je od 3. minute imao igrača više jer je iskuljučen Račić, no i pored toga nije lako slomio otpor gostiju.

viber image 2024 05 04 21 18 21 392

Redale su se prilike pred golom gostiju, poveo je Borac 2:0, ali GOŠK je uspio smanjiti.

Imali su gosti i priliku za 2:2, ali je na iznenađenje svih prekinuta njihova obećavajuća akcija zbog ofsajda.

Igrala se 72. minuta kada je GOŠK zaprijetio, no njihov kontranapad i stopostotnu priliku je prekinuo pomoćni sudija Sreten Udovičić koji je signalizirao nepostojeću nedozvoljenu poziciju.

Odluka koja će biti predmet analiza, iako za to nema potrebe jer je jasno da je sudija pogriješio.

Situacija je ovo u kojoj je na stadionu samo Udovičić vidio nedozovljenu poziciju.

Fotografija i snimak jasno pokazuju da nema govora o ofsajd poziciji i prosto je nevjerovatno da je ovakvu kardinalnu grešku napravio pomoćni sudija.

Kako god bilo povratka nema, Borac je upisao nova tri boda no nažalost i ovo kolo će se pamtiti po nekoliko diskutabilnih situacija.

Tri kola prije kraja, Borac ima pet bodova prednosti i na korak je od osvajanja titule, koju je još na početku sezone samouvjereno najavio bivši predsjednik kluba Milan Tegeltija.

Ali nisu sudije "šiljile" Borcu samo u ovoj utakmci, blamaže protiv Širokog će se također pamtiti.

viber image 2024 04 28 19 34 04 165

Jasno je da Borac, također bivšeg predsjednika kluba iz Banjaluke, a danas predsjednika Nogometnog saveza BiH, Vice Zeljkovića, mora biti prvak BiH, ali ovo što rade sudije je prevršilo svaku mjeru.

U narednom kolu banjalučki tim gostuje davljeniku Tuzla Cityju i imat će priliku da napravi još jedan, možda i odlučujući korak do konačnog cilja.

Povezani članci